Haccincpejar és facilíssim!

Publicat per h5p.cat el

En aquesta pàgina podreu informar-vos sobre l’entorn H5P per a la creació d’activitats lúdiques, interactives, multimèdia, amigables, reactives i, sobretot, molt i molt fàcils de crear per a l’ensenyament del català L2/LE. L’empaquetament d’HTML5 representa l’empoderament definitiu del professorat de llengua i cultura catalanes.

A més a més de la conferència Revolució h5p.cat: activitats lúdiques i interactives per a l’ensenyament del català en línia (amb la definició, característiques, experiència d’ensenyament a distància a la Université de Montréal, etc.). també afegim dos exemples de seqüències didàctiques, un vídeo amb la dinàmica d’un subgrup de Zoom que treballa una d’aquestes seqüències i els videotutorials necessaris per inscriure’s a la comunitat h5p.cat/xarxa i poder començar a crear activitats.

Heus aquí la presentació en format H5P :

Compartint activitats a h5p.cat/xarxa, formareu part de la comunitat de pràctica amb més de 100 professores i professors de català que haccincpegen des d’octubre de 2020 i ja han creat més de 750 activitats (cal ser membre de SERCLE o formar part de la Xarxa Llull d’universitats).

Si no és el cas, sempre podeu crear activitats H5P des de l’Aula mestra o amb l’editor per a escriptori LUMI.


Seqüències didàctiques amb H5P

Exemple de seqüència d’activitats : Roger Mas


Exemple de seqüència d’activitats: l’exili català al QuebecAltres exemples d’activitats i tutorials per a crear-les: https://www.h5p.cat/xarxa/exemples-i-tutorials


CREAR ACTIVITATS H5P

Directament des d’h5p.cat/xarxa (WordPress), aquí podeu crear, reutilitzar i compartir les activitats interactives amb altres docents i donar-hi accés als vostres alumnes. Nomes cal omplir aquest breu formulari per donar-vos-hi d’alta ( rebreu el vostre usuari i contrasenya en 24-ho hores). En aquest vídeo us n’expliquem els detalls.


Crear activitats i compartir-les amb l’alumnat

Connecteu-vos a www.h5p.cat/xarxa/wp-admin

Si ho preferiu, cliqueu a “Remarques” per consultar l’índex del contingut del vídeo i anar directament al punt que us interessa.

Si heu de fer servir el botó REUSE per descarregar-vos una activitat H5P a l’ordinador, feu-ho a partir del navegador FIREFOX.

Altres maneres d’editar h5p

Si voleu crear activitats directament des del propi ordinador, sense necessitat de connectar-vos a cap entorn web, podeu fer servir l’editor LUMI: https://lumi.education/ca. Creant-les amb aquest programa, sempre podreu importar-les a l’espai h5p.cat/xarxa o bé empaquetar-les per poder-les enviar com arxiu adjunt i autoexecutable directament a l’ordinador dels alumnes (que no cal ni que instal·lin LUMI).

Des de l’Aula Mestra, podreu crear activitats directament en un entorn Moodle: https://www.parla.cat/pres_catdigital/AppPHP/login/index.php

EXTRA : FRAMAPAD

Un complement interessant per a les activitats H5P és FRAMAPAD. Quan volem una activitat d’expressió escrita, per exemple, com a tasca final, és realment una eina molt útil.

FRAMAPAD (www.framapad.org), no només fa possible que els alumnes treballin en un mateix document en temps real i sense necessitat d’inscripcions complicades, sinó que permet identificar, amb els diferents colors, els autors dels textos i, a més, poder consultar l’historial dinàmic, és a dir, el procés de creació del text.


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *